Wednesday December 12, 2018
The Mrs has to give a lecture on “Greed is Good” – will she do so as well as Gordon Gekko?
My first visit to a Greek bank in three years, I'm half way to owning a gun!
So Oxford University hates working class kids right? Er…

PERSONAL, UNDILUTED VIEWS FROM TOM WINNIFRITH

, , , , , , ,

Photo article from the Greek Hovel: farewell the snake patio, farewell the "smoking" steps

Please share this article with your comrades in revolutionary capitalism

- Tom Winnifrith

The snake patio is not to be confused with the snake veranda. The latter was the flat surface on the (illegally constructed) concrete roof above the rat room. It was surrounded by (illegally constructed) concrete blocks which have now gone. We did meet a snake there on our second visit to the hovel hence the name. It was where i killed an adder a few weeks ago.

The snake patio is in front of the house as you approach it. Laid on a concrete slab the former owner, vile Athena, had laid a series of tiles. But the roots from the oak tree (now cut down) broke through and the surface was thus cracked and uneven. Frigana flourished in the cracks as did the wildlife diversity. I never actually encountered a snake there but it is a slam dunk certainty that they visited. But like the tree and the concrete blocks the snake patio has been demolished. as you can see below

In time there will be a new patio there with a wooden construct above it on which a vine will be trailed. Our patio will be made of rough local stones so it will not be even but it will be in keeping with a 100 year old property. In the shade of the vine I will put up a large wooden table for lunch.

Also disappearing is the stairway up to the front door. In my old unhealthy days I used to sit on those steps enjoying a cigarette and the complete calm and quiet. I rather liked the steps. They too were topped with concrete but it was so old and weathered that it almost blended in. But the steps have had to be partially removed to allow the injection of concrete into the main structure to ensure that it meets the standards required to withstand earthquakes. They happen in this region every few decades and so it seems a sensible enough move.



If you look inside the hole created you can see the old stone-work of the main house which really is very attractive. The new stairs will be built of the same stone with no concrete topping.



The Greek Albanian team of workmen have dug all around the house to expose more original stone and allow the concrete injection. This shot is of the back of the house. For now this is an external wall. But the intent is to add a whole new wing along this side of the house, doubling the overall floor space and making this wall an internal one.

---

Register here for The Tomograph
Tom's newsletter with original articles and a free share tip of the week, not found on this website.